BioBlitz Axel 2020

Streefaantal 1001 in Bioblitz project Axel 2020 ruimschoots gehaald.

Het Bioblitz project Axel 2020 is inmiddels afgesloten. We hebben 1617 verschillende soorten gevonden in het gebied. Dat is 161% van het gestelde doel. Er zijn ruim 6500  waarnemingen ingevoerd door 56 verschillende waarnemers. En dat alles in een betrekkelijk klein gebiedje van net iets meer dan 1 vierkante Kilometer.

De 4 soortgroepen met de meeste soorten : Planten 369,  Nachtvlinders en Micro’s 284, Paddenstoelen 213, Vliegen en Muggen 136.

Zie ook: https://waarneming.nl/bioblitz/axel-sportpark-2020/ voor de meest actuele stand en de verdere details.

In de Steltkluut hebben we in 2020 elke 3 maanden een stukje geplaatst met de tussenstand geïllustreerd met enkele leuke waarnemingen. Op de site van de Steltkluut kunt u die inzendingen eenvoudig nog eens doorlezen.

Afsluiting van het project:
Door de corona-situatie hebben we het project helaas niet kunnen afsluiten zoals we dat graag hadden willen doen. Het is niet anders.

Vervolgproject:
Omdat dit project ons een geweldige stimulans gaf om regelmatig met elkaar op stap te gaan willen we dit zeker nog een keer herhalen in een ander gebied. Hoe, wat, waar en wanneer weten we nog niet.  Het is niet de verwachting dat we dit jaarlijks gaan doen.

Bij onze zuiderburen is Natuurpunt Waasland in 2021 een soortgelijk project gestart in een behoorlijk groot gebied. Het omvat de gehele oppervlakte van de gemeenten Sint-Gillis-Waas en Stekene. Doel daar is om maar liefst 2500 soorten te gaan vinden. Als Steltkluut zullen we hen vanuit verschillende werkgroepen zeker enkele keren gaan helpen. Leuk om eens in een ander gebied op stap te gaan met gelijkgestemden over de grens.

Link voor meer informatie: https://waarnemingen.be/bioblitz/waasland-noord2021/