BRAAKBALLEN PLUIZEN & VOERDERUILTJES MAKEN

Bezoekerscentrum Saeftinghe organiseert in samenwerking met Kerkuilenwerkgroep Oost  Zeeuws-Vlaanderen een leerzame en gezellige activiteitenmiddag rondom het thema UILEN. In de voormalige schaapskooi worden braakballen uitgeplozen en uiltjes geknutseld om andere vogels de winter door te helpen. Je hoeft je op deze middag dus niet te vervelen en komt ook nog eens van alles over deze mooie roofvogels te weten!!!

Braakballen pluizen

Saeftinghe is een paradijs voor vogels. Sommige vogels laten zich echter niet zo vaak zien, maar laten wel sporen achter, zoals bijvoorbeeld de braakballen van de uil. Door deze uit te pluizen kan je aan de hand van zoekkaarten onderzoeken van welk soort muisjes de botjes en schedeltjes zijn die de uil gegeten heeft. Vrijwilligers van Het Zeeuwse Landschap en de Uilenwerkgroep zullen je daarbij helpen en van alles vertellen over de uil en de diertjes die hij eet. De vondsten uit je braakbal mag je als souvenir mee naar huis nemen..

aankondiging braakballen

Voederuiltjes knutselen

Nadat we iets gedronken en gegeten hebben, gaan we aan de slag met de tweede activiteit van deze middag; het knutselen van een leuke voederuil. Deze kunnen de andere vogels straks goed gebruiken om de winter door te komen. Voor de jongere kinderen die deze uil te moeilijk vinden, of te moe zijn van het braakballen pluizen hebben we een passend alternatief.

Praktische informatie:

Datum: woensdag 4 november 2015

Tijd: 13.30 – 16.00 uur

Waar: Voormalige Schaapskooi Emmadorp (aanmelden en verzamelen bij bezoekerscentrum Saeftinghe, Emmaweg 4, Emmadorp).

Voor wie: kinderen 7 – 12 jaar, (niet voor kinderfeestjes).

Kosten: € 5,00 per kind (incl. drinken, lekkernijtje en materialen).

Aanmelden:  via bcsaeftinghe@hetzeeuwselandschap of 0114 – 633110.