Werkgroep Landschapsbeheer / Bomen

De Bomenwerkgroep zet zich in voor onder andere behoud van waardevolle bomen en aanplant van nieuw bos en werkt op veel plaatsen in Oost-Zeeuws-Vlaanderen aan de instandhouding van waardevolle stukjes natuur.
De werkgroep landschapsbeheer, ook wel knotgroep genoemd, is met name in de herfst en winter actief. Zoals de naam al doet vermoeden bestaat de belangrijkste activiteit uit knotbomen knotten. De traditionele start van het knotseizoen is de landelijke natuurwerkdag op de eerste zaterdag van november. Deze dag vindt roulerend plaats in Terneuzen, Axel en Hoek. Op deze dag zijn er verschillende activiteiten. De dag staat in het teken van samen in de natuur actief zijn. Jong en oud kunnen op deze dag werken aan het behoud en herstel van natuur en landschap.
Vanaf dat moment wordt er om de week op zaterdag in het landschap gewerkt. Dit kan zijn bij mensen thuis, in gebieden van Staatsbosbeheer of het Waterwingebied van Clinge/Sint Jansteen. Als afsluiting van het seizoen wordt eind maart traditiegetrouw gewerkt in het Vennebos te Koewacht. Ook in de zomermaanden gaat de werkgroep een aantal keer op pad. Een van de zomeractiviteiten is het distels zeisen in het natuurreservaat de Turfmeersen bij Moerbeke (België). Vanwege de zomerse temperaturen wordt deze werkdag gecombineerd met een excursie in dit bijzondere natuurgebied. Om de komende activiteiten te zien kijkt u in de agenda.

Knotwilgen knotten bij familie de Maat, te Hoek

Knotwilgen knotten bij familie de Maat, te Hoek

Knotwilgen knotten te Sas van Gent

Knotwilgen knotten te Sas van Gent