World Cleanup Day 15 september 2018

black without backround-04

World Cleanup Day 15 september 2018. Doe je ook mee aan het Hellegatschor?

Op 1 dag komen miljoenen mensen in 150 landen overal ter wereld in actie om de wereld een stukje schoner te maken, in het kader van World Cleanup Day. In Nederland, waterland focussen we op onze rivieren. Logisch, want dit is het laatste moment dat we plastic afval nog kunnen afvangen, voor het in zee en uiteindelijk de oceaan terechtkomt.

Op 3 maart dit jaar stond de Schone Schelde-opruimdag, georganiseerd door Natuur&Zo en Schoon Zeeland, op het programma. Helaas kon deze wegens sneeuw niet overal doorgaan.

Als vervolg op de Schone Schelde-dag willen wij vanuit de Steltkluut graag meewerken aan de World Cleanup Day. We hebben gekozen om het Hellegatschor een schoonmaakbeurt te geven. We hopen dat jullie ook komen helpen! Wij zorgen, met hulp van NatuurZo, voor afvalzakken, hesjes, grijpers en handschoenen, als jullie werklust en een goed humeur meebrengen komt het allemaal dik voor elkaar.

We starten om 10 uur bij de dijkovergang van de voormalige Camping Hellegat. Rond 12 uur eten we onze zelf meegebrachte lunch op en gaan dan door tot 14 uur. Niet zo veel tijd? Geen probleem. Een uurtje helpen is ook prima