Jeugdgroep 't Stekkertje

Speciaal voor kinderen van 6 tot 15 jaar heeft De Steltkluut een jeugdgroep.

Ongeveer tien keer per jaar is er een activiteit ergens op een mooi plekje in (Oost–)Zeeuws–Vlaanderen. De kinderen maken op een leuke manier kennis met allerlei dingen die met de natuur te maken hebben. Papier en pen komen er niet aan te pas, de kinderen gaan actief aan de slag.

Stekkertje

Ontdek de natuur

De jeugd ontdekt de natuur door te luisteren, kijken, ruiken en voelen:

  • sporen zoeken van dieren in het bos,
  • op zoek naar dieren in het donker of juist ’s morgens heel vroeg als het licht wordt,
  • waterdiertjes scheppen,
  • uilenballen pluizen,
  • strandjutten of
  • dia’s kijken met een gezellig spel erachteraan.

Favoriete jeugdactiviteiten

Ondertussen heeft de groep enkele tradities ontwikkeld. Elk jaar is er een struintocht in het Verdronken Land van Saeftinghe. Daar maken we een wandeling in het schor. De Stekkertjes gaan ook dolgraag een keer mee met de vrijwilligers die de jongen van roofvogels ringen. In de zomer is er het populaire nachtdierenkamp. We kamperen een nacht in een natuurgebied waar het écht donker wordt. Ook aan de landelijke initiatieven Nacht van de Nacht en Natuurwerkdag doen de Stekkertjes actief mee.

Lid worden van
Jeugdgroep 't Stekkertje?

Ben je enthousiast geworden over onze leuke activiteiten? Bespreek dan eens met je ouder(s) of je lid mag worden van de vereniging.

Samen met leeftijdsgenoten op ontdekkingsreis in de natuur. De wereld van planten en dieren onderzoeken. Actief zijn in de buitenlucht: luisteren, kijken, ruiken en voelen.

Lees alvast de Praktische informatie door en vul samen met je ouder(s) het aanmeldformulier in.